Hjem > Tips og inspirasjon > Se våre forslag til fargepaletter – her er fire tidløse stiler

Se våre forslag til fargepaletter – her er fire tidløse stiler

Å fargesette hytta eller huset sitt med beis er en spennende oppgave, men med et hav av muligheter, er det lett å gå seg vill i fargekartets mange nyanser. Hvilket uttrykk ønsker du på fasaden, og hva slags farger passer sammen? Her er fire paletter som på hver sin måte gir fasaden et helhetlig og tidløst særpreg.

Som beisprodusent har Tyrilin lang erfaring med å utvikle nyanser som passer sammen, og har satt sammen fargekaker med kombinasjoner som gir et helhetlig og harmonisk resultat. For på samme måte som selve beisen holder i mange år, bør også fargevalgene tåle tidens tann, enten du velger en tøff mørk palett, lune, lysebrune toner, dype brune farger eller går for robust grått. De største kakestykkene er ment som hovedfarger, mens de mindre stykkene løfter helheten når de brukes på detaljer.

Mørkt og sofistikert

Tiltrekkes du av mørke farger? En sortbeiset fasade oppleves stram, dramatisk, elegant – og alt annet enn kjedelig. Og dype nyanser klarer å skille seg ut fra omgivelsene uten at de på noen som helst måte skriker etter oppmerksomhet.
Fargen Svarthatten i Tyrilin Matt Beis fremhever arkitekturen og passer flott til et moderne bygg med spennende vinkler. Samtidig gir denne nyansen eldre hus en oppdatert stil og kan på den måten bli et bindeledd mellom boligens tradisjonelle byggeskikk og nåtidig møblement og plantevalg i uterommet.

Tyrilin_terrassebeis_1206_Svarthatten_1311_Tiur

Tyrilin Matt beis i fargen 1206 Svarthatten

For et sømløst resultat er det fint å hente inn andre dype nyanser på for eksempel vinduskarmer og terrasse. Fargen Tiur i Tyrilin Terrassebeis hører med på den mørke fargekaken – bruk den på terrassen for å binde hus og uteplass sammen til en naturlig helhet.
Fremhev krukker, potter og bordpynt med innslag av dype blåfarger som Dypt Vann og Dyp Safir. Eller gå helt andre veien og skap en kontrast til alt det mørke med den lyse, myke nyansen Krem.

Fargekake_mork

De store kakestykkene er til fasade og terrasse, mens de små kakestykkene er til detaljer som møbler, krukker, vaser.

Naturens lyse bruntoner

For deg som blir inspirert av fargene vi finner ute i naturen, er denne fargekaken med lyse og lune nyanser en god guide for å skape en behagelig og gjennomført stil på eksteriøret. Dette er en trygg, avslappet og frisk palett som det føles uanstrengt å omgi seg med. Prøv Tyrilin Tjærebeis Mellombrun på husveggen, gjerne i kombinasjon med beigebrune Ekorn på terrassen.

PRINT-Preview-Tyrilin_2019-09-06-Norefjellghytta-Norefjell-TBJ-6193Vegg_-Tyrilin-Tjærebeis-14-Mellombrun.-Terrasse_-Tyrilin-Terrassebeis-1304-Ekorn-ett-strøk.

Foto: Pål Harald Uthus/Norefellhytta. Vegg: Tyrilin Tjærebeis i fargen 14 Mellombrun. Terrasse: Tyrilin Terrassebeis beiset med ett strøk 1304 Ekorn

For at helheten ikke skal bli for mild og snill, inneholder fargekaken også tre spennende nyanser som på hver sin måte skaper en kontrast til hovedfargen Mellombrun. Fargen Sort på dører, vindusinnramminger andre detaljer vil stramme opp helheten. Den dempende nyansen i rosa, Dus sammen med Årgang er flotte detaljfarger til interiøret i uterommet, og passer godt sammen med de brune jordtonene.

Farkekake_LYS_BRUN

Rogivende mørkebrunt

Et sted mellom det markante, sortbeisede eksteriøret og de lysebrune nyansens lune naturlighet befinner de mørkebrune tonene seg. Disse fargene er fine for å fremheve arkitektoniske elementer, men gjør det i harmoni med naturen rundt.
Tyrilin Matt Beis i fargen Trollheim er hovedfarge i denne fargekaken og er en nyanse som balanserer elegant mellom det stramme og det imøtekommende uttrykket.

Fargekake_mork_brun

Den varme, lysere brunfargen Finse er et fin komplement til Trollheim, og kan med fordel brukes til å fremheve deler av eksteriøret, som et inngangsparti eller en nisje i fasaden.
For et gjennomført preg følges de to fargene opp med et strøk Rype på terrassen.
Som en fin kontrast til denne brune trioen, som alle har en viss varme i seg, inneholder fargekaken tre kjølige nyanser, dypgrå Panter, den langt lysere Pastellgrå og kjølig blågrønne Core. Disse kan brukes i mindre skala på utemøbler og andre enkeltelementer for å bidra til en helhet som føles harmonisk, men har en viss nerve.

Tyrilin-matt-beis-1209-Trollheim,-matt-beis-1207-Finse,-terrassebeis-1306-Rype-

Tyrilin matt beis i fargen 1209 Trollheim og Tyrilin matt beis 1207 Finse, Terrassen er beiset i fargen 1306 Rype.

Tjærebeis-596-Sølvvier,-Terrassebeis-1308-Røyskatt

Foto: Pål Harald Uthus/ Sjemmedalhytta. Vegg: Tjærebeis 596 Sølvvier. Gulv: Terrassebeis 1308 Røyskatt

Grått og uttrykksfullt

Det er noe med gråfarger som føles tøft og moderne. En gråbeiset hytte signaliserer en moderne stil med fokus på stramme linjer og nøye utvalgte designdetaljer. Også gråtonene henter sine nyanser fra naturen, men her er det snakk om stein og fjell snarere enn skog.

Fargekake_gra

Denne fargekaken er komponert for å gi eksteriøret et edgy utseende. Fargen Sølvvier i Tyrilin Tjærebeis har en sotet kvalitet som gjør at den oppleves som dyp, men samtidig lys nok til å markere seg i forhold til omgivelsene. Den beigegrå nyansen Røyskatt er noen hakk lysere og litt lunere, og i tospann med Sølvvier blir det en gjennomført samstemthet med terrassen beiset i denne fargen. Unngå en helgrå dominans med nøye utvalgte innslag av andre farger – i denne fargekaken er nyansene Sort, Beige og dypblå Harmoni tatt med for å skape liv og kontrast.

Matt eller blank?

Til sist noen ord om selve beisen – for det er ikke likegyldig hvilken type du velger. Tyrilin Tjærebeis er en beis med høy glans som gir vakkert spill i treverket. Den er en gjennomskinnelig, værbestandig beis som gir treverket god beskyttelse.
Et mer dempet og diskret preg skapes med Tyrilin Matt Beis. Denne helmatte beisen gir et moderne preg og fremhever arkitekturen.
Å velge en terrassebeis som tålere mye bruk og det norske klimaet, det er en investering du vil takke deg selv for i fremtiden. Fargene i Tyrilin Terrassebeis, er valgt ut for å stemme overens med veggfargene. Antallet strøk gir valgmuligheten mellom et matt eller et blankt utseende på terrassen, slik den kan matche fasaden også på den måten.

Kategori