Hjem > Tips og inspirasjon > Panel på veggen? Tre herlige fargestiler som løfter interiøret.

Panel på veggen? Tre herlige fargestiler som løfter interiøret.

Panel på vegger og tak gir et rom struktur og personlighet, og med riktig farge på beisen kan særpreget understrekes enda mer. Her er tre ulike stiler som på hver sin måte bidrar til å skape et unikt interiør.

Beroliggende brunt

Farger er stemningsskapende, og de dypere jordnyansene føles solide og komfortable. En fin bruntone for å fargesette et helt rom, er kuløren Lunt. Den balanserer fint mellom det lune og det mer kjølige, og det gjør at et strøk med beis i denne kuløren skaper en god luftighet selv i mindre rom. For å utnytte denne kvaliteten maksimalt, kan gjerne tak, såvel som vegger, beises i samme nyanse, da får du rommet i det vi kaller ton-i-ton.

Tyrilin-31-Lunt-detalje-stue-Quick-Bengalack-lysfat-5921-Panter

I denne fargekaken kombineres Lunt med TreStjerners Gulvolje i Dempet grå, en tone som understreker det litt kjølige preget til vegger og tak, og som passer uansett om du har gulv i furu eller eik.

Tyrilin-Fargekake-Brunt-og-Lunt

Til denne beroligende hovedpaletten vil detaljer i dype Grønn Marmor oppleves som forfriskende innslag av natur og liv, mens den tøffe gråtonen Panter strammer opp helheten hvis den brukes for å markere for eksempel bjelker, vinduer eller døråpninger. To lyse nyanser hører også hjemme i denne fargekaken: Vanilla og Beige harmoniserer med Lunt, samtidig som de føles oppkvikkende mot den behagelige brune nyansen.

Tyrilin-11-Never-trapp

Lyst og naturlig

Typisk nordisk, vil mange si om denne fargepaletten, og den beskrivelsen passer godt. Her finner vi kulører som lar nyansene til lyst treverk skinne gjennom. Resultatet føles som et frisk pust eller en deilig dose med energi som det er godt å omgi seg med.

Det største kakestykket i denne paletten er Never, en oppkvikkende blond nyanse som får følge av TreStjerners Gulvolje i den enda lysere og kjøligere fargen Hvit. Samspillet mellom de to nyansene gir et gjennomført luftig og nøytralt uttrykk som så kan justeres på ulike måter ved hjelp av de små kakestykkene, som altså er ment å brukes i mindre mengder. Både Krem, Frappe og Skinn er hentet fra naturens egen palett, og bidrar ytterligere til den nordiske stilen. Sort kan brukes for å skape kontraster til alt det lyse, slik at helheten ikke blir for trygg, mens stråfargede Siv har en leken energi som gir en litt lunere helhet når den brukes sammen med Never.

Gull av gråstein

Grått er en farge som oppfattes ulikt alt etter hvilken lyshetsgrad og temperatur den ikles – fra elegant og dempet gråbeige til en nyanse på vippen mot det sorte. I denne tredje interiørpaletten er det allsidige, mellomgrå Visjon som dominerer.

Tyrilin-32-Visjon-sengegavel

Hvordan du påfører beisen påvirker uttrykket – med penselstrøk blir det mørk og edgy, mens fargen oppleves som lys og delikat hvis beisen tørkes vekk med en lofri klut så fort som den er påført. For å skape et interiør som går ton-i-ton, anbefales den noe lysere kuløren Fjellgrå på gulv.

Tyrilin-Fargekake-Grå-og-Visjon

Igjen velges detaljfarger som på ulike måter påvirker hovednyansene i de forskjellige stilretninger: Sort og mørkegrå Panter understreker det røffe ved Visjon og Fjellgrå, mens Dypt Vann er en spennende gråblå tone som harmonerer med hovedfargene. Vintersand og Gull Metallic bidrar, på hver sin måte, til en touch av noe litt glamorøst og uventet.

Nytt eller gammelt panel?

På nytt panel bruker du Tyrilin Interiørbeis, mens et panel som har noen år på baken, bør beises med Tyrilin Panelbeis. Dette produktet er utviklet for å lysne og fargesette gulnet og tidligere behandlet panel. Begge beisvariantene beskytter mot gulning, slik at resultatet holder seg pent fremover, men man skal også huske på at all panel som får en transparent behandling fortsatt slipper inn lys, slik at fargene vil bli varmere/lunere etterhvert som årene går. Her kan du lese mer om behandling av gulnet panel.

Kategori