Hjem > Tips og inspirasjon > Fra gammelt, gulnet panel til ny og trendy beisfarge – raskt og enkelt!

Fra gammelt, gulnet panel til ny og trendy beisfarge – raskt og enkelt!

Fra gammelt, gulnet panel til ny og trendy beisfarge – raskt og enkelt!

header

Mange hytter eller hus har trepanel som har gulnet og mørknet gjennom årene. Merker etter bilder og møbler gjør veggene skjoldete og det er på høy tid med fornyelse. Prosessen er heldigvis enklere enn mange tror. Med Tyrilin Panelbeis vil du fremdeles se spillet i treverket. Arbeidet kan du enkelt gjøre selv – på en, to, tre!

Før arbeidet

Bilde viser en typisk gulnet, skjoldete vegg som en gang på 1980-tallet ble påført panellakk. Nå ønsker eieren seg en lys, transparent gråtone.

bilde-1

Steg 1: Rengjør

Fjern sot, smuss, fett og en del av det gule ligninet i treverket med Tyrilin Panelrens. Panelrensen påføres vaskeklut eller et gammelt håndkle. Bruk gummihansker for å beskytte hendene. Ligninet i treverket gir den mørke gule fargen og panelrensen fjerner også en del av dette.

bilde-2

Er panelet veldig mørk og gult kan du gjerne rense i flere omganger for å få en lysere vegg. En grei sjekk er å se på vaskevannet/håndkleet hvor mye du har klart å fjerne.

bilde-3

Steg 2: Lysne (valgfritt)

Påfør ett strøk Tyrilin Panellysner med pensel. Panellysneren vil lysne panelet ytterligere slik at gråfargen som senere påføres blir ekstra lys og fin.

bilde-4

Etter påføring vil du se at panelet er betraktelig lysere, nesten som nytt, men merker etter bilder og lignende kan fremdeles være lett synlige hvis kontrastene fra før var store. Det er lurt å jobbe med 1-2 bord av gangen og holde temperaturen i rommet under 18 grader C, slik at beisen ikke tørker for fort.

bilde-5

Steg 3: Beis med din favoritt farge

Vent til neste dag og påfør ett strøk Tyrilin Panelbeis i ønsket farge. Vi har her brukt fargen 119 Stille. Etter ett strøk med Tyrilin Panelbeis er panelet blitt forvandlet til en fin tidsriktig fargetone og sporene etter gamle bilder, møbler etc er nå blitt borte. Det vakre spillet i treverket med kvister og årringer synes fortsatt godt selv med en to-strøks behandling.

bilde-6

Ferdig!

Verre var det ikke! Dette kan de fleste gjøre på en helg, så det er ingen grunn til å utsette arbeidet.

bilde-7

Har du en vegg uten mye skjolder og merker etter tidligere møblering er ofte ett strøk med Tyrilin Panelbeis nok. Da vil spillet i treverket tre enda tydeligere frem og jobben er enda fortere ferdig. Kun rengjøre og så beise! Her kan du se alle de vakre fargene Tyrilin Panelbeis gir deg.

Opplevd farge

Sluttresultatet vil alltid bli påvirket av underlaget og hvor mye beis som legges på. Tre er et naturlig, levende materiale og hvert trebord er unikt og har sin egen historie å fortelle. Gjør derfor alltid et prøveoppstrøk før du går i gang på veggen slik at du ser hvordan fargen oppfører seg på akkurat din vegg.

Gå gjerne inn les mer om produktene her.

Kategori