Hjem > Tips og inspirasjon > Vedlikehold av terrassegulv med Tyrilin Terrassebeis

Vedlikehold av terrassegulv med Tyrilin Terrassebeis

Alt treverk trenger vedlikehold, spesielt utendørs. Her får du noen gode råd for hvordan du kan holde royalimpregnert terrassegulv pent og velstelt.

Vedlikehold av royalimpregnert terrassegulv

Selv om et royalimpregnert terrassegulv er svært robust og holdbart, vil det blir skjoldete og slitt over tid. Da risikerer du at det sprekker opp og gir fliser.

Å vedlikeholde en royalimpregnert terrasse trenger ikke å være komplisert eller tidkrevende. Med Tyrilin Terrassebeis kan du enkelt friske opp terrassen din og gi den et nytt liv.

Tyrilin_terrassebeis_1304_Ekorn_packshot kopi

Her er det brukt ett strøk med Tyrilin Terrassebeis 1304 Ekorn

Er vedlikehold av royalimpregnert terrassegulv nødvendig?

Et royalimpregnert terrassegulv er en fin investering fordi det har god holdbarhet. Men selv om du har investert i et royalimpregnert terrassegulv, vil det oppstå skjolder og ujevn farge etter noen år ute i sol og regn. Over tid vil terrassebordene bli slitt og miste glans, de vil sprekke opp og du kan få fliser i føttene når du går på det.

Da er det godt å vite at løsningen er både enkel og rimelig. Et strøk med Tyrilin Terrassebeis vil få terrassen like fin igjen, velstelt og flott.

 

Tyrilin_terrassebeis_tiur_packshot

TERRASSEBEIS FOR NORSKE FORHOLD: Tyrilin Terrassebeis beskytter treverket mot slitasje, vær og vind og sørger for at terrassegulvet holder seg fint lenge. Ett strøk med Tyrilin Terrasserbeis 1311 Tiur

Hvorfor velge Tyrilin Terrassebeis til vedlikehold?

Som vi har skrevet i en tidligere artikkel: 10 grunner for å velge Tyrilin Terrassebeis er Tyrilin Terrassebeis spesielt designet for å gi en vakker og slitesterk overflate med langt vedlikeholdsintervall.

Terrassebeisen fra Tyrilin er laget av utvalgte oljer og tretjære, og den inneholder aktive midler mot overflatesopp. Beisen har svært god inntrengningsevne og gir en god vannavvisende overflate. I tillegg er Tyrilin Terrassebeis forsterket med UV-filter og transparente pigmenter av høy kvalitet. Alt dette sikrer terrassen god værbestandighet og vakkert fargespill.

Tyrilin Terrassebeis har et vedlikeholdsintervall på 3-5 år, avhengig av underlaget og hvor stor belastning det utsettes for. Beisen beskytter mot vær og vind, samtidig som den gir en slitesterk overflate som holder seg fin lenge.

Terrassebeis med stort utvalg av farger

Tyrilin Terrassebeis kan blandes i 12 moderne og vakre farger, så her kan du finne nyansen som passer for din royalimpregnerte terrasse.

Siden Tyrilin Terrassebeis er en transparent farge og underlaget vil synes litt igjennom, kan det være en fordel å velge en farge som er omtrent samme farge som det gulvet du allerede har. Et strøk med Tyrilin Terrassebeis kan gjøre gulvet mørkere, men det er vanskelig å få beisen til å bli lysere enn underlaget.

Visste du....

TIPS: Tyrilin Terrassebeis i fargen Ekorn er fin til å friske opp fargen royalimpregnert brun, og fargen Røyskatt er fin til å vedlikeholde og friske opp terrassebord i royalimpregnert grå.

Enkelt å beise terrassen selv

Det er ikke bare de fine fargene eller solide egenskapene som gjør Tyrilin Terrassebeis til det ideelle valget for vedlikehold av royalimpregnerte terrasser. Også brukervennligheten gjør beisen til et godt valg.

Tyrilin Terrassebeis er enkel å påføre med enten pensel, rull eller terrassepad. Så her trenger du ikke være profesjonell håndverker for å oppnå et flott og jevnt resultat.

Veiledning terrassebeis

Slik bruker du Tyrilin Terrassebeis

Royalimpregnerte terrassebord anbefales å ha ligget ute i minst 3 år før behandling med Tyrilin Terrassebeis. Vær oppmerksom på å legge kun ett strøk med beis. For fyldig og/eller for mange strøk kan føre til avflassing.

Slik fornyer du terrassen med Tyrilin Terrassebeis:

  1. Fjern rester som ligger i overflaten fra gammel olje eller beis med Butinox Terrassebeisfjerner. Så etterbehandler du de royalimpregnerte terrassebordene med Butinox Terrasselysner. Etterskyll med vann. Slip eller børst slitte flater med løse nedbrutte fibre, helt ned til friskt treverk.
  2. Rør godt om i terrassebeisen før bruk. Behandle 3–4 bord i hele lengden av gangen. Tyrilin Terrassebeis kan påføres ned til minusgrader, men underlaget må være tørt og rimfritt.
  3. La terrassebeisen tørke grundig i henhold til anbefalingene. Det kan være lurt å unngå å bruke terrassen mens beisen tørker for å sikre et jevnt resultat.

Ønsker du å lese mer om impregnert trevirke, slik som royalimpregnert treverk, kan du finne mer informasjon hos trevirkeleverandør og/eller SINTEF.

Kategori