Hjem > Tips og inspirasjon > Beis med to forskjellige farger – skap vakre kontraster med Tyrilin!

Beis med to forskjellige farger – skap vakre kontraster med Tyrilin!

Bruk to forskjellige farger når du beiser og få spennende og fine kontraster på huset eller hytta. Tyrilin beisene har farger som harmonerer godt med hverandre og kan skape blikkfang på vegger, inngangsparti og terrasse.

Skap vakre kontraster - beis med to ulike farger!

Farger fremhever, demper, skaper kontraster og blikkfang. Viten om farger og prinsippene rundt bruk av farger, benyttes i kunst, interiør, makeup og mote. Men det fungerer også når du beiser huset eller hytta med beis i to farger fra paletten til Tyrilin Matt Beis.

Tyrilin_Minihus_forsidebilde_2022

LEK MED FARGER: Her er ytterveggene beiset med Tyrilin Matt Beis 1210 Gaustatoppen, Terrassevegg med Tyrilin Matt Beis 1207 Finse og Terrassegulv med Tyrilin Terrassebeis i fargen 1305 Mår.

Tryll med nyanser

Kanskje du har en veranda med overbygg? Eller ønsker du at inngangspartiet ditt blir til en hyggelig liten sitteplass for morgenkaffen?

Skap dybde og dimensjon ved å bruke kombinasjonen av to farger på eksteriøret. For eksempel kan du bruke en mørkere farge på husets fasade og en lysere farge på overbygget for å fremheve det arkitekturiske eller for å skape egne små soner i uterommet. Fargene vi velger påvirker hva øynene våre ser.

Tyrilin_Matt_beis_Trollheim_
Tyrilin_terrassebeis_Finse_Trollhem_Rype LEKKER INNGANG: På denne hytta ønsket vi at den overbygde terrassen skulle være blikkfanget. En lysere farge på veggen gjorde jobben. Hytta er beiset med Tyrilin Matt Beis i fargen 1209 Trollheim, Terrasseveggen 1207 Finse og Terrassen med Tyrilin Terrassebeis i fargen 1306 Rype.

Forvandle hytta med en lekker fargekombinasjon

Det er ikke så mye som skal til for å fornye hjemmet eller hytta utvendig. I vårt eksempel ovenfor har en flott hytte fått fremhevet inngangspartiet med Tyrilin Matt Beis og Tyrilin Terrassebeis.

Med en annen farge på inngangspartiet legger du til dybde og dimensjon til fasaden i den matte mørkebrune fargen. Dette gir et mer strukturert og veldefinert utseende som virkelig skiller seg ut.

 

Praktiske tips for valg av farger

Når du skal velge farger for hjemmet ditt, kan du ta hensyn til omgivelsene og landskapet rundt og velge nyanser som komplementerer naturen eller nabolaget ditt.

Detaljer som utemøbler, lysfat og blomsterpotter kan enkelt males i et lysere fargespekter, for eksempel Pastellgrå og Core fra Quick Bengalack. Det gir ekstra fokus til den lune uteplassen.

Tyrilin_Trollheim_detalj FREMHEV FINE DETALJER: Du kan også gi utemøbler og dekor et strøk med lyse farger som blir en fin kontrast og flott blikkfang på uteplassen. Vi har brukt Quick Bengalack i fargen 5948 Core som gjør jobben på 1-2-3.
Detalj

Fremheve eller skjule med farger og glans på beisen

Å skape kontraster eller blikkfang er en god grunn til å velge ulike farger på bygget. Men valg av farge og glans på beisen, er også med på å enten skjule eller fremheve.

Tyrilin Matt Beis strammer opp helheten og demper ujevnheter, noe som får bygningen til å framstå mer moderne. Har du et eldre bygg med enkelte mindre småfeil, er beis med matt glansgrad en god idé.

Høy glans skaper oppmerksomhet. Glitrende vann trekker blikket vårt på fjelltur, og tilsvarende vil blanke husvegger få mer oppmerksomhet.
Tyrilin Tjærebeis er et godt eksempel på en beis med høy glans, og som dermed får huset eller hytta di til å synes godt i omgivelsene.

Oppfattelse av farger

Fargene vi velger påvirker hva øynene våre ser. Blikket dras gjerne til mindre felter som er annerledes og dermed bryter med helheten. Ved å bruke kontraster, styrer vi hvor blikket skal gå.

Når vi snakker om farger innendørs, bruker vi gjerne ord som «blikkfang», «focal point» eller «kontrastvegg». Farger kan også benyttes for å dele opp et stort rom i naturlige soner. De samme prinsippene gjelder også utendørs.

Fargekake_M├ÿRK_BRUN

Vil du inspirere andre?

Har du nylig gjennomført et utendørs prosjekt med beis, for eksempel med vågale kontraster, eller går du med en idé du ønsker å realisere?

Vi vil gjerne se hva du har fått til med dine egne kreative prosjekter! Del gjerne bildene av prosjektet ditt på Instagram ved å bruke hashtag: #tyrilin og tag oss gjerne @tyrilin_fjelletsfargespill på instagram.

Kategori