Hjem > Tips og inspirasjon > Matt eller blank beis på husveggen?

Matt eller blank beis på husveggen?

Du kan alltid være trygg på at eksteriørbeis fra Tyrilin gir veggene beskyttelsen de trenger i alle typer vær, men hva passer best til ditt hus. Her er noen innspill før du velger blank eller matt beis.

Beskytt veggene med matt eller blank beis

Tyrilin beskytter og forskjønner treverket, enten det er på husveggen eller hytteveggen. Begge varianter er utviklet ved hjelp av høyteknologi og er produkter som passer til et norsk klima med mye vær og vind. Allikevel har de to typene eksteriørbeis sine unike egenskaper i hvordan treverket og fasaden fremheves. Her er det smak, behag og omgivelser som avgjør om du går for matt eller blank beis.

Fremhev treverket med Tyrilin Matt Beis

Hvis du ønsker et moderne og elegant uttrykk samtidig som du ønsker å beholde treverkets naturlige sjarm, er matt beis det perfekte valget. Tyrilin Matt Beis lar spill og mønster i treverket komme godt til syne og gir et moderne, vakkert og rolig uttrykk.

Tyrilin-Matt-Beis-1207-Finse,-Quick-Bengalack-153-Sort

Vegg: Tyrilin Matt Beis 1207 Finse. Gulv: Tyrilin Terrassebeis 1305 Mår. Interiørdetaljer: Quick Bengalack 153 Sort

Tyrilin Matt Beis er transparent og lar arkitekturen få plass og oppmerksomhet. Beisen demper og skjuler mindre feil og ujevnheter, noe som gjør at ytterveggene og hele fasaden blir helhetlig. 

Den matte beisen passer spesielt godt når du ønsker at huset skal gli inn og spille på lag med naturen rundt.

Blanke vegger med Tyrilin Tjærebeis

Akkurat som Tyrilin Matt Beis, gir Tyrilin Tjærebeis ytterveggene en langvarig beskyttelse, fleksibilitet og tilpasningsevne. Men denne blanke eksteriørbeisen får i tillegg ytterveggene til å skinne og gir et iøynefallende resultat. Den blanke overflaten reflekterer sollyset og gir en glitrende effekt som fanger oppmerksomheten til forbipasserende. Denne blanke beisen fra Tyrilin framhever husets fasade og gir en visuell «wow»-faktor.

Tyrilin_14-Mellombrun---1304-ekorn--Norefjellghytta

Vegger: Tyrilin_14 Mellombrun. Gulv: Tyrilin Tjærebeis 1304 Ekorn

Tyrilin Tjærebeis holder glansen bedre og lengre, selv når den utsettes for sterkt sollys over tid. Beisen trenger dypere inn i treverket og følger bevegelsene som kommer naturlig ved endringer i temperatur og fuktighet. Dette bidrar til å redusere risikoen for sprekker og avflassing, og sikrer at beisen holder seg intakt og beskyttende.

Naturlige fargetoner

Tyrilin Matt Beis og Tyrilin Tjærebeis harmonerer med landskapet og omgivelsene på hver sin måte. Både den matte og den blanke beisen har lekre naturlige farger  hentet fra kystens, fjellets og skogens fargekart. Om du velger matt eller blank beis er avhengig av stilen og atmosfæren du liker og ønsker å skape.

Velg mellom mange nyanser i brunt og grått

Brune toner skaper en rolig og harmonisk følelse. Tyrilin har beis i ulike nyanser i brunt, fra gyldne og lyse bruntoner, til mørkere og mer avdempede nyanser av brunt. 

Ønsker du en mindre organisk look og en strammere stil, er gråtoner noe å vurdere. Her kommer både design og arkitektur godt frem. Lyse gråtoner gir et avdempet uttrykk, mens du får mer dramatikk og statement med en sotet og mørk gråfarge.

Les mer og la deg inspirere med Tyrilins nye fargekart for eksteriørbeis.

Kategori