Hjem > Tips og inspirasjon > Gi uteplassen en makeover med beis – få tipsene her

Gi uteplassen en makeover med beis – få tipsene her

Bruk beis til mer enn bare terrassegulvet. Få tipsene til hvordan du kan fornye hele uteplassen på lekkert vis med beis fra Tyrilin.

Lekker makeover av uteplassen med beis

Christi som følges av mange på @christikalstrup, har et skarpt øye for detaljer og har en stor kjærlighet for design. Dette har hun brukt for å gi terrassen en total og perfekt makeover.
I samarbeid med Tyrilin har hun jobbet med å få fram hvordan beis kan brukes for å forvandle hele uteplassen. Det vil si både benker, bord, pergola og utekjøkken, og ikke bare gulv eller vegger. 

Bilde 22.05.2024, 19 18 03 NATURLIG OG VAKKERT: For Christi var det det naturlige og romantiske hun ønsket seg for sin uteplass. Tyrilin Matt Beis 1208 Kjerag ble valgt på pergola, utekjøkken, blomsterkasser og bord, og terrassegulvet fikk en runde med Tyrilin Terrassebeis i fargen 1308 Røyskatt.
Bilde 22.05.2024, 19 24 16

Begeistret for beis

Da uteplassen skulle fornyes, kunne Christi og mannen hennes velge mellom maling og beis. Mens maling er dekkende, er beis delvis transparent, og nettopp denne egenskapen gjorde at paret valgte beis. 

– Vi liker at treverket synes gjennom. Beis gir også et mye mer naturlig og romantisk uttrykk – akkurat slik vi ønsket oss. Så her var valget enkelt! sier influenseren. At ikke flere velger beis, tror hun skyldes misforståelser og feil under påføring.

– Jeg tror mange ofte tenker at de skal beise som om de maler. Dette kan resulterer i at de fort bruker litt for mye beis og en annen farge enn hva de hadde sett for seg, sier Christi.

Artikkelen fortsetter etter før- og etterbildene.

029A6838

FØR OG ETTER: Fra rot til harmoni! Med lekre naturlige farger som harmonerer med hverandre, er ikke uteplassen til å kjenne igjen!

RP8A1551

Enkelt å lykkes med Tyrilin

At valget falt på Tyrilin og ikke andre merker, kom av tidligere positiv erfaring med beisen. 

– Jeg brukte Tyrilin på en hytte jeg var med på å renovere for noen år siden og var veldig fornøyd. Valget var derfor enkelt da vi skulle beise her hjemme, og et samarbeid med Tyrilin var derfor helt perfekt, forteller Christi. 

Hun og Niclas, mannen i hennes liv, kjente litt til fargene fra før og hadde noen favoritter. Med god veiledning og litt hjelp fikk paret resultatet akkurat som de hadde sett for seg.  

– Vi er veldig fornøyde med både Terrassebeis og eksteriørbeis fra Tyrilin. Fargene er utrolig fine og enkle å jobbe med. Beisen legger seg veldig fint på treverket uten at man trenger å være en proff beiser, forteller Christi.

RP8A1538

TIPS: beis blomsterkassene i samme farge som fasade eller terrasse for å skape et behagelig og sømløst uttrykk.

Test beisen først - alltid!

For å finne den perfekte fargen på beisen, anbefaler hun å alltid teste fargen på materialet som skal beises først.

– Den samme beisen vil oppføre seg forskjellig fra treverk til treverk, så det er viktig at du tester på det treverket du skal beise. Finn gjerne et hjørne eller et annet sted hvor testen ikke synes så godt, råder hun.

Christi’s 3 smarte tips til deg som skal beise terrassen

 1. Gjør et godt forarbeid! Fjern all gammel beis dersom det har vært beiset før. Vi fjernet gammel beis med Butinox Terrassebeisfjerner, lysnet treverket med Butinox terrasselysner før vi pusset og beiset.
 2. Behandle 2–3 bord i hele lengderetningen om gangen. Tørk av overskytende beis med en tørr pensel. Bar endeved/kuttflater påføres 3-4 strøk vått-i-vått.
 3. Ikke inviter hele venneflokken til beise-dugnad. Alle beiser på sin måte og med ulike mengder på penselen, noe som kan gi et ujevnt resultat. Beis selv eller få med deg én person til. Da blir resultatet best.

Mindre vedlikehold med beis fra Tyrilin

Et annet argument for å velge beis fra Tyrilin, var et enklere vedlikehold.

– For oss var det viktig å finne et produkt med god holdbarhet, slik at hyppigheten av vedlikehold og materialforbruk holder seg lavt over tid. Dette kan igjen bidra til redusert ressursforbruk, sier Christi Kalstrup.

Har du brukt Tyrilin hjemme eller på hytta?

Del gjerne dine oppussingsprosjekt med oss på instagram: #Tyrilin @Tyrilin_fjelletsfargespill

jyhjnhgm FORFRISKENDE: Nyt en deilig sommerdrikk i solen på den nye uteplassen din. Oppskriften får du her!
fgrbdr

Deilig sommerdrikk på terrassen!

Ved siden av sin lidenskap for design og interiør, er influenser Christi Kalstrup også opptatt av god mat og godt drikke. Her deler hun sin deilige oppskrift på en iskald sommerdrikk – perfekt for en varm sommerdag på uteplassen.
Du trenger:

 • 2 sitroner
 • 2 epler (gjerne grønne for en frisk smak)
 • 1 l kaldt vann
 • 4-6 ss honning
 • S ss sukker (juster etter ønsket sødme)
 • 1 håndfull friske mynteblader
 • 1 lime
 • Isbiter

 

Slik tilbereder du sommerdrikken

 1. Skjær noen tynne skiver sitron til pynt før du presser saften fra begge sitronene og setter den til side. 
 2. Skjær eplene i biter. Legg noen til side,  mens resten puttes i en blender sammen med 2 dl av vannet. Sil av eplemassen og bland inn honning og sukker i eplevannet. Hell det over i en mugge med resten av vannet og sitronsaften. 
 3. Ha eplebiter kuttet i små terninger, over i muggen sammen med mynteblader. Smak til om du trenger mer honning eller sukker.
 4. La drikken stå i kjøleskapet i minst 1 time slik at smakene får blandet seg godt sammen.
 5. Kok opp 4 ss vann og 4 ss sukker. Avkjøl og dypp kanten på glassene i sukkerlaken og deretter i sukker. Server leskedrikken kald, med isbiter og pynt med lime og noen mynteblader. Velbekomme!

Kategori