Hjem > Tips og inspirasjon > Blondt treverk – trendy farger til vegg og interiør

Blondt treverk – trendy farger til vegg og interiør

Lyst treverk er ikke bare flott, men også svært populært. Trenden blondt treverk gir vegger og interiør en nordisk og naturlig look.

Det er ikke rart at mange av oss har lagt vår elsk på den blonde trenden. Treverket ser nytt ut, og rommet oppleves som luftig, rent, romslig og et godt sted å være.

Tyrilin interiorbeis KLAR

BLONDE VIBBER: Her har vi beiset med Tyrilin Interiørbeis i fargen Klar.

Blondt treverk med Tyrilin Interiørbeis

Som alt annet organisk materiale, påvirkes treverk av UV-strålene fra solen. Så i et rom hvor sollyset kommer til, vil treverket etterhvert bli gulere, og prosessen skjer fortere enn du skulle tro. Av den grunn er det alltid smart å behandle nytt treverk så raskt som mulig. 

For å beholde et blondt treverk lengst mulig, kan du prøve Tyrilin Interiørbeis i fargen Klar. Som navnet på fargen tilsier, er interiørbeisen helt klar, men den inneholder godt med UV-filtre som beskytter treverket og bremser fargeendringen. Dermed  forblir treverket ditt lyst og lekkert i lang tid.

Tyrilin Interiørbeis har også andre lyse nyanser som kan brukes til blondt treverk, blant annet fargene Hvit, Kalkhvit, Never og Perle. 

Fargekake for inspirasjon

Det blonde treverket er enkelt å kombinere med mange andre farger i interiøret. Her har treverk i vegger og tak fått ett strøk med Tyrilin Interiørbeis i fargen Never og gulvet er behandlet med TreStjerner Gulvolje i fargen Hvit. De lyse veggene og gulvet gir en flott kontrast til de mørke bruntonene og sorte detaljene i interiøret. De mørke elementene kommer godt frem mot det blonde treverket.

Untitled design (1)

LETT MATCH: Blondt treverk er enkelt å kombinere med interiør, her med mørkebrun sengegavl og en lekker lampe og nattbord i sort.

Dekorelementer i blondt treverk

Trenden med blondt treverk begrenser seg ikke til bruk på trevegger og tregulv. Det blonde treverket er også flott som dekorelement på en mørkere vegg. Bruk den for eksempel på hyller, en trebenk, et trebord eller en knaggrekke.

0034 Blågrå

LEKKER KONTRAST: Den lyse hyllen mot den kjølige blå veggen gir en flott kontrast. Her har vi beiset hyller med Tyrilin Interiørbeis i fargen Klar. Veggen er beiset med Tyrilin Interiørbeis i fargen Blågrå.

Flott effekt med beis på finérplater

Tyrilin Interiørbeis er en matt beis som fremhever spillet i treverket. Interiørbeisen kan brukes  på nye og ubehandlede trepanel av gran, furu og poppel på vegger og tak, men også kryssfinér. 

Her har vi lekt oss ved å sette opp finérplater på hele veggen. Vi valgte fargen Morgenlød, og vi ble slått av hvor vakkert det ble med den milde og behagelige nyansen og spillet i treverket.

Tyrilin Interiørbeis finnes i mange farger og ulike toner av brunt og grått i tillegg til de lyse fargene som passer for å få fram et blondt treverk. Da vi beiset et annet rom med vegger av finer i en mørkere farge, fikk vi fram ekstra store kontraster der den børstede veggen tok ekstra mye farge. 

Morgenl++d

FINT I FINÈR: For de ekstra lekne, anbefaler vi å teste alternativer til det vanlige trepanelet. Kryssfinér, i kombinasjon med Tyrilin interiørbeis, gir en nydelig effekt. Her har vi beiset veggen i fargen Morgenlød.

Kategori