Matt eller blank hyttebeis?

Matt eller blank hyttebeis?

Tradisjonelt har hyttebeisen vært blank i det norske hyttemarkedet, men nå kan du velge og vrake, enten du foretrekker matt eller blankt på hytteveggen din.

Stadig flere nordmenn kjøper seg hytte eller drømmer om å investere i en fritidsbolig. Og størrelse, form og farge på byggene har endret og utviklet seg og gjort behovene for flere valg viktige for folk.

 

Ta hensyn til omgivelsene

Det er naturlig å ta hensyn til en del ting før man velger farge på hytta. Egen smak, fargene på eventuelle nabohytter, form og stil på hytta, natur og terreng. Men valget ligger til sist hos deg.

Har du valgt å bygge en hytte som i utgangspunktet skiller seg ut i form og uttrykk, kan det være klokt å velge en mer nøytral beis som får bygget til å gli naturlig inn i omgivelsene. Når du beiser med en matt beis får du fram naturlighet og fargespill i treverket, og egenart og struktur blir fremhevet.

Og utvalget innen naturlige farger på oljebeis er bedre enn noen gang (https://www.tyrilin.no/produkter/tyrilin-matt-beis/)

Alle hytter behøver ikke å se like ut, selv om de ligger i større hyttefelt og det er tett mellom hyttene. Her er det til alles beste at man tenker litt på helheten. Det kan være greit at det er samspill i fargene, men man kan allikevel ha en palett med flere valører for variasjonens skyld.  Dette skaper et mer harmonisk hyttefelt.

 

Tøft og helmatt

Utvalget innen beis, maling og andre produkter til behandling av trevirke har økt i takt med interessen og nordmenns glede over oppussing av egne boliger og fritidsboliger. Men når det kommer til hytta, er det ikke nødvendigvis slik at man ønsker å synes så godt i terrenget. Med en helmatt beis (https://www.tyrilin.no/produkter/tyrilin-matt-beis/ vil du framheve de arkitektoniske elementene i hytta di og gi den en tøft, tidsriktig uttrykk. Dette ser man ofte når det eksperimenteres med arkitektur, form og materiale – da blir det riktig og velge en nøytral farge som gjør at bygget lettere passer inn i naturen rundt. 

Få inspirasjon om farger og fargevalg her: https://www.tyrilin.no/fargevelger/

Beis gir et vedlikeholdsintervall som du kan leve med og med en matt beis, som f.eks Tyrilin Matt Beis (https://www.tyrilin.no/produkter/tyrilin-matt-beis/) får du en unik lød og fargespill i treet, og hytta fremstår som røff, velstelt og vakker over lang tid. Denne beisen trenger ingen grunning, så to strøk på uhøvlet treverk er nok. På høvlet treverk som har en mye glattere overflate trenges det tre strøk.

 

Tradisjonell og blank

Ønsker du et eksklusivt og blankt utseende på hytta di, kan du gå for tjærebeis (https://www.tyrilin.no/produkter/tyrilin-tjaerebeis/). Denne typen av beis inneholder de naturlige egenskapene til tjæren, men er modernisert med værbestandige alkydoljer som gir optimal beskyttelse. Det som kjennetegner og særpreger tjærebeisen er at den har vakre, lysekte transparente fargepigmenter.  Dette gir et resultat med en flott, blank beis som føles luksuriøs og moderne, samtidig som den er godt forankret i norsk kulturarv. Sola vil få hytta til å skinne og lokke frem en svak historisk duft av tjære. Dette er lukten nordmenn elsker! Tyrilin Tjærebeis trenger kun to strøk på uhøvlet treverk, ingen grunning.

Mer om tjærebeis og valg av utvendig fargevalg her: https://www.tyrilin.no/tips-og-rad/hjelp-til-valg-av-utvendige-produkter/

 

I harmoni med naturen

Det er noe eget med hytter med synlig treverk, og med dagens utvalg av byggematerialer er det mange muligheter. Tre er i seg selv vakkert, om det er en hyttevegg eller et hvilket som helst stykke tre. Det er levd liv, med kvister og årringer som forteller en historie. La beisen la denne historien tre enda tydeligere frem og hent fram naturens lys og farger i hytteveggen. Måten et bygg står i stil med naturen gjør at selv moderne bygg ofte ser ut som om de har stått der i alle tider, i storm og stille, sol og regn. Derfor er det viktig å velge høykvalitetsbeiser spesielt tilpasset den norske fjellheimen.

Prøv vår fargevelger: https://www.tyrilin.no/fargevelger/

Innstillinger for informasjonskapsler
Personvern