Hjelp til valg av utvendige produkter

Hjelp til valg av utvendige produkter

Tyrilin Tjærebeis

Tyrilin Tjærebeis er en moderne beis med noe av de positive egenskapene til tjæra. Tjæremengden er nøye tilpasset slik at den ikke skal forvitre og falme. Tyrilin Tjærebeis er bygget opp med kostbare, lysekte, transparente jernoksyder som fargepigmenter. Dette gir en helt spesiell lød og et spesielt fargespill. Dette skiller den fra vanlige beiser.

Tyrilin Tjærebeis trenger ingen grunning, her kommer noe av egenskapene til tjæra inn, samtidig som vi har alkyder (oljer) som trenger godt inn i treverket. Dersom man har grunnet med en vanlig grunning, er det teknisk mulig å legge Tyrilin Tjærebeis over denne grunningen, men man mister noe av tjæras egenskaper.
Likeledes kan man gå over til andre produkttyper over Tyrilin. Her må man ikke forveksle Tyrilin Tjærebeis med tjæreblandinger av tjære, linolje og terpentin. Rene tjæreprodukter er ikke overmalbare med andre produkter men Tyrilin er.

Tyrilin Matt Beis

Tyrilin Matt Beis er en unik beis for utvendig trebeskyttelse. Moderne teknologi og vår lange erfaring har gjort det mulig å fremstille en høykvalitets- og fremtidsrettet beis som beskytter og gir et naturlig matt uttrykk tilpasset den norske fjellheimen. Finishen er helmatt og uten glansrefleksjoner. Den fremhever det arkitektoniske og gir hytta et tøft, tidsriktig uttrykk.

Vedlikeholdsintervall som tradisjonell beis gjør at hytta fremstår som urnorsk, røff, velstelt og vakker over lang tid. Tyrilin Matt Beis trenger ingen grunning og gir unik lød og fargespill.

Tyri Tretjære

Er man i tvil om man skal velge ren Tyri Tretjære eller Tyrilin Tjærebeis, skal man huske på at dette er to vidt forskjellige behandlinger. Velger man ren tretjære må man vite hva man går til. Tretjære er spesiell å påføre, den må varmes opp i vannbad eller tynnes med Tyri Balsamterpentin for å gjøre det mulig på påføre den.

Tjære vil etter en tid forvitre på solsiden og gi et lyst, brunt, flott patinert fargespill. På skyggesider vil den forbli mørk. En av egenskapene til tjære er at den trekker godt inn i treverket. Det skal ikke grunnes og det kan ikke ligge andre beiser etc. under. Velges tretjære kan man ikke gå over til andre typer produkter senere. Tjære velges på grunn av lukt og tradisjon, og passer til hytter og hus med spesiell stil og arkitektur.

Enkelte har tidligere laget en egen blanding av tjære, linolje og terpentin. Dette er en tjæreblanding og kan ikke sammenlignes med Tyrilin Tjærebeis. I utgangspunktet anbefaler ikke vi denne blandingen, men har man begynt med den så må man fortsette.

Tyrilin Terrassebeis

Dette er en filmbyggende beis som er spesiallaget for terrassegulv og impregnert treverk. Tyrilin Terrassebeis gir et eksklusivt, vakkert og blankt utseende, og er svært vannavvisende. En annen fordel er at den kan påføres allerede fra 0 °C (så sant overflaten er rimfri), likevel er det er par ting man bør passe på:

Terrassen må være helt ren og tørr – vask med Butinox Terrassevask i forkant. Siden beisen skal danne en jevn film, bør Tyrilin Terrassebeis påføres med rull og etterstrykes med beispensel. Påse at dammer unngåes. Nye terrassebord må tørke godt ut før behandling.

Resultatet vil bli en slitesterk og vakker terrasse med lang holdbarhet, som kan vedlikeholdes med et intervall på 3 år.

Innstillinger for informasjonskapsler
Personvern